Bedrijfsgezondheidsmanagement

Aandacht voor de gezondheid van medewerkers is van groot belang voor de continuïteit van een bedrijf. Onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen met een gezonde leefstijl productiever zijn en minder vaak ziek. Daarnaast kunnen omstandigheden op het werk, zoals stress en overbelasting, de gezondheid en het functioneren van medewerkers negatief beïnvloeden. Het is daarom voor zowel werkgever als werknemer van belang om bewust om te gaan met ziektepreventie en stressreductie.

 

PREVENTIE: VOORKOM VERZUIM DOOR MEER AANDACHT VOOR DE GEZONDHEID

Stimuleer je medewerkers om bewust met de eigen gezondheid om te gaan en tijdig advies of behandeling te zoeken bij beginnende klachten. 

 

Fysiotherapeutisch spreekuur op de werkvloer

Klachten aan het bewegingsapparaat (rugklachten, nekklachten, knieklachten e.d.) vormen een belangrijke reden voor verzuim. Ben je er snel bij, dan is uitval vaak te voorkomen. Wij bieden daarom bijvoorbeeld een fysiotherapeutisch spreekuur op de werkvloer. Zo stimuleer je medewerkers om sneller advies te vragen. De fysiotherapeut kan bij beginnende klachten vaak oefeningen meegeven voor thuis of op de werkplek, waardoor de klachten snel zullen verminderen. Is behandeling noodzakelijk dan kan dat bij ons in de praktijk of ook op het werk. Het fysiotherapeutisch spreekuur wordt vaak gecombineerd met andullatietherapie. Dit is een methode voor pijnverlichting, die bijvoorbeeld zeer effectief is bij mensen met rugklachten. Als werkgever draag je alleen de kosten van het fysiotherapeutisch spreekuur. De behandelingen worden gedeclareerd via de zorgverzekering van de medewerker.

 

Stressreductieprogramma's

Stress en burnout vormen een andere belangrijke categorie voor verzuim. Wij bieden daarom speciale stressreductieprogramma's om uitval door stress te verminderen. 

 

Fitheidstesten en meer..

 

Daarnaast hebben we verschillende producten in ons aanbod die gericht zijn op bewustwording en preventie. Denk bijvoorbeeld aan fitheidstesten, stoelmassages, voorlichting over gezonde voeding, (orthomoleculair) voedingsadvies bij specifieke aandoeningen, beweegprogramma's voor specifieke aandoeningen (zoals reuma, fibromyalgie en rugklachten), afslankprogramma's en korting middels collectief sporten

 

HERSTEL: VERSNEL HET PROCES DOOR EEN GECOMBINEERDE AANPAK

Zorg dat zieke medewerkers sneller kunnen herstellen door de juiste begeleiding en een goed op maat gemaakt therapieprogramma.

 

Infrarood versnelt het spierherstel

Wij werken veel met infrarood warmtestraling, omdat dit een heel positief effect heeft op het spierherstel. De spierkracht en spierelasticiteit nemen aanzienlijk sneller toe, waardoor medewerkers ook sneller weer mobiel zijn.  

 

Persoonlijke begeleiding en maatwerk maken het verschil

 

Voor zieke medewerkers kunnen wij - in samenspraak met of op aangeven van je bedrijfsarts of arbodienst - een compleet programma op maat maken. Onderdelen die in dat programma verwerkt kunnen worden, zijn bijvoorbeeld: fysiotherapie, manuele therapie, oefentherapie in verwarmde ruimte, oefentherapie in infrarood warmtecabine, shockwave therapie, andullatietherapie, massage, sportprogramma, voedingsadvies, persoonlijke coaching. 

 

ONS AANBOD

Wij bieden een bedrijfsabonnement, waarmee je voor een voordelig tarief een periodiek fysiotherapeutisch spreekuur op de werkvloer kunt realiseren (wekelijks, tweewekelijks of maandelijks). Het abonnement geeft daarnaast recht op diverse kortingen op extra diensten die je in de loop van het jaar afneemt. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om 'losse' diensten af te nemen, dus zonder abonnementsverplichting.

 

Heb jij een bedrijf of werk je in een bedrijf waar meer aandacht voor gezond leven gewenst is? Neem contact met ons op. We denken graag vrijblijvend met je mee!