Chronische aandoeningen

Bewegen is belangrijk voor onze gezondheid. Het helpt om ons fitter te voelen en conditie op te bouwen. Regelmatig bewegen zorgt ook dat onze botten sterk blijven en onze spieren soepel. Het werkt bloeddrukverlagend, stimuleert de bloedsomloop en helpt om het cholesterolgehalte te verlagen. Voldoende redenen dus om sporten hoog op onze persoonlijke actielijst te zetten. Maar als je een chronische aandoening hebt, is bewegen niet altijd even makkelijk.

 

In ons centrum begeleiden we veel sporters met een chronische aandoening. Welke aandoening je ook hebt, het is altijd verstandig om te blijven bewegen. Daarbij is het wel van groot belang dat je het goede beweegprogramma volgt. Juist bij medische klachten is er meer risico op overbelasting of het verergeren van de klachten.

 

Wij starten daarom altijd met een persoonlijk intakegesprek, waarin we jouw klachten, je medische geschiedenis en je doelen doornemen. Je beweegprogramma wordt door één van onze fysiotherapeuten volledig op maat gemaakt. We begeleiden je tijdens het sporten en houden goed in de gaten of er aanpassingen in je programma nodig zijn.

 

Welke combinatie voor jou het beste werkt, verschilt per aandoening. Wij hebben onze aanpak bij de meest voorkomende aandoeningen globaal beschreven. Klik hieronder op de betreffende aandoening voor meer informatie.

 

Artrose

Diabetes

Fibromyalgie

Knieprothese

Nekhernia

Rugklachten

Reuma

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden om te sporten met een chronische aandoening? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.