Sporten met een knieprothese

wij maken een programma op maat!

Heb je artrose in je knie, dan kan er een halve of een hele knieprothese worden geplaatst. De aangetaste gewrichtsvlakken en het bijbehorende kraakbeen worden vervangen door de prothese.  Je start direct in het ziekenhuis al met de revalidatie en krijgt daarna een verwijsbrief mee voor de fysiotherapeut, die je revalidatie verder zal begeleiden.

  

Heb je het revalidatietraject afgerond en wil je gaan sporten met goede begeleiding? Dan kun je daarvoor bij ons terecht. Onze fysiotherapeuten maken een programma op maat voor je. Het sporten in onze infrarood warmtecabine helpt om te zorgen dat de knie soepeler blijft bewegen.

 

Overigens is sporten in de infrarood warmtecabine vóór de knieoperatie ook aan te raden. Je versterkt daarmee de omliggende spieren, waardoor je met een betere spierconditie aan de revalidatie gaat beginnen. 

 

Hoe het optimale programma voor jouw situatie eruit ziet, kunnen we pas bepalen als we meer weten over je klachten en je medische voorgeschiedenis. Dan kunnen we je ook meer vertellen over welk gedeelte van het programma via je zorgverzekering vergoed kan worden en welk gedeelte voor eigen rekening komt. 

 

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. We geven je graag een rondleiding door ons centrum en vertellen je alles over de mogelijkheden.