Het programma

in 2 jaar werken aan een blijvend gezondere leefstijl

Het GLI programma duurt in totaal 24 maanden: 12 maanden basisprogramma en 12 maanden onderhoudsprogramma. Per jaar zijn er 8 groepsbijeenkomsten, waarin je informatie krijgt over diverse aspecten van een gezonde leefstijl. Daarnaast heb je per jaar ook 2 individuele coachsessies en 1 outtake (evaluatiegesprek) met een leefstijlcoach, waarin je persoonlijke doelen en hulpvragen aan de orde komen.

 

UNIEKE EXTRA'S IN ONS PROGRAMMA

Binnen Your Health Spot werken we al jaren met gecombineerde leefstijlprogramma's. Wij weten wat een uitdaging het is om een blijvende verandering te realiseren. We hebben de afgelopen jaren ook vele succesverhalen gezien. Dus het kan echt! Je kans op blijvend succes is het grootst als je zelf sterk gemotiveerd bent en goede professionele begeleiding hebt, zodat je tot een stappenplan komt dat haalbaar en verantwoord is. Je krijgt daarom van ons (gratis in het basisprogramma) een aantal extra's om jouw kans op succes zo groot mogelijk te maken. Dit zijn de extra's:

  • Fysio-screening waarbij een fysiotherapeut een advies uitbrengt over je beweegprogramma. Er wordt rekening gehouden met blessures en aandoeningen. Je krijgt een programma dat verantwoord is en past bij jouw fysieke mogelijkheden.
  • Begeleid sporten gedurende de eerste drie maanden. Heb je weinig ervaring met sporten en sport je op dit moment nog niet? Dan helpen we je op weg door je te leren hoe je verantwoord kunt bewegen; hoe je je spieren correct gebruikt, waar je op moet letten om blessures te voorkomen, het verschil herkennen tussen overbelastingspijn en normale spierpijn, hoe je stapsgewijs en verantwoord je grenzen kunt verleggen. Na afloop van de drie maanden krijg je informatie & advies om een eigen beweegplan op te stellen. Je gaat je oriënteren op de sportmogelijkheden in je buurt en je kiest wat echt bij jou past en wat je daardoor ook lange tijd kunt volhouden.
  • Ontspanningsprogramma gedurende de eerste drie maanden. Ontspanning is ook een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Je lichaam heeft hersteltijd nodig. Heb je stress of last van (meer dan normale) vermoeidheid, dan is het omgooien van je leefstijl extra lastig. Wij geven je daarom in de eerste drie maanden van het programma een extra 'boost' met behulp van andullatietherapie en/of ozontherapie. Zo helpen we je stress te reduceren, je weerstand te verhogen en meer energie op te doen. Na drie maanden voel je je fitter en ga je zelf aan de slag om ontspanning een vast onderdeel van je leefstijl te maken, bijvoorbeeld door lekker naar buiten te gaan en door dingen te doen die je leuk vindt en die voor jou ontspannend werken.
  • Wekelijks meten & wegen. Om je motivatie vast te houden, is het belangrijk om regelmatig te kijken welke resultaten je al hebt behaald. Daarnaast weten we dat afvallen meestal 'grillig' verloopt. Er zijn altijd momenten waarop je even stil staat en soms zelfs iets aankomt. Juist op die momenten is het goed om even met je coach te evalueren en acties te bepalen, zodat je de moed niet verliest en snel weer een verdere daling op de weegschaal ziet. Daarom mag je bij ons gedurende het hele basisprogramma (12 maanden) wekelijks komen meten & wegen.

Als je eenmaal start aan het onderhoudsprogramma, dan ben je al een jaar verder. Je hebt dan al veel veranderingen in je leefstijl doorgevoerd. Je bent aan die veranderingen ook al gewend geraakt, waardoor het makkelijker wordt om het vol te houden. Toch bieden we je ook in het onderhoudsprogramma nog wat extra's aan. Gedurende het hele onderhoudsprogramma mag je maandelijks bij ons komen meten & wegen. Zo heb je regelmatig een evaluatiemoment en even een 'steuntje in de rug' van je coach als het nodig is.

MEER INFORMATIE & AANMELDEN

Wil je meer weten? Mail ons (gli@yourhealthspot.nl), stuur ons een bericht via het contactformulier of bel naar 078 - 612 55 49.