Manuele therapie

maak kennis met Your Health Fysio

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Iedere manueel therapeut heeft dus eerst ook de opleiding Fysiotherapie afgerond en heeft daarna extra kennis en vaardigheden opgedaan. Hij is gespecialiseerd in  High Velocity Low Amplitude Thrust (HVLA) technieken (beter bekend als manipulatietechnieken of 'kraken'), zenuwmobilisatie-technieken, trainings- en oefentherapie, gewrichtsmobilisatie en persoonlijke coaching.

 

Manuele therapie heeft met name meerwaarde als er sprake is van stijfheid of bewegingsbeperkingen in gewrichten (eventueel gepaard gaande met pijn). Het positieve effect van manuele therapie is wetenschappelijk bewezen voor onder andere acute nekpijn en bij lage rugklachten.

 

De praktijkhouder van onze fysiotherapiepraktijk (Your Health Fysio) is manueel therapeut. Hij geeft op maandag behandelingen manuele therapie. Je kunt dan zowel 's ochtends als 's middags en in de avond terecht.

 

Onze fysiotherapiepraktijk heeft een eigen website. Je kunt daar meer informatie vinden. De praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. De kosten worden rechtstreeks bij je zorgverzekeraar gedeclareerd.