Holistische bewegingstherapie

Onze bewegingstherapeut werkt vanuit de holistische visie. Dit wil zeggen dat zij werkt vanuit de overtuiging dat lichaam, geest en ziel nauw met elkaar verbonden zijn en elkaar continu beïnvloeden. Om je balans te hervinden, is het dus van belang dat aan alle drie (lichaam, geest én ziel) in de therapie aandacht wordt besteed.

 

 

Stress, hoge werkdruk en privé problemen kunnen zich op verschillende manieren uiten. 

In holistisch taalgebruik spreken we ervan dat energiestromen in het lichaam geblokkeerd zijn. Dit kan leiden tot klachten als hoofdpijn, buikpijn, een hoge bloeddruk, concentratieproblemen, slapeloosheid en lusteloosheid. Dan ben je uit balans.

 

In holistische bewegingstherapie is beweging het uitgangspunt. Je gaat door gerichte bewegingsoefeningen op zoek naar emotionele blokkades. De therapie is erop gericht om het zelfregulerende vermogen van het lichaam goed te laten werken. Je krijgt meer inzicht in je eigen beweegredenen, de dingen die energie geven en de dingen die energie kosten. Als je jezelf begrijpt en weet wat je energie geeft, dan kun je ook de juiste keuzes maken om tot de beste en vitaalste versie van jezelf te komen. 

 

 

NEEM CONTACT OP VOOR EEN VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Je bent altijd van harte welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek. We geven je graag een rondleiding door ons centrum en vertellen je alles over de mogelijkheden.