Fysiotherapie

Voor al je klachten aan het bewegingsapparaat

Voldoende en verantwoord bewegen is van groot belang voor je gezondheid. Je spierstelsel is als enige orgaan in je lichaam afhankelijk van beweging. Je spieren verliezen massa als ze onvoldoende bewegen en daardoor wordt bijvoorbeeld traplopen steeds zwaarder.

 

Ook voor je immuunsysteem is regelmatig bewegen heel belangrijk. Beweging stimuleert je bloedcirculatie en je lymfestelsel, waardoor witte bloedcellen zich beter door je lichaam kunnen verplaatsen om bacteriën en virussen te vernietigen én schadelijke afvalstoffen beter worden afgevoerd via het lymfevocht. Ook je kans op ontstekingen in gewrichten en bindweefsel is aanzienlijk kleiner als je regelmatig beweegt.

 

Maar wat als je klachten hebt aan het bewegingsapparaat? Dan helpen onze fysiotherapeuten je graag om daar weer vanaf te komen. Ze behandelen niet alleen de klacht, maar zoeken ook samen met jou naar de oorzaak. Veel klachten hebben namelijk een oorsprong in onze leefstijl. Bijvoorbeeld door te zware belasting, spieroefening die verkeerd worden uitgevoerd, te veel stress of ongezonde voeding. Onze fysiotherapeuten kijken daarom altijd breder dan alleen de klacht en geven je leefstijladvies, waarmee je repeterende klachten in de toekomst kunt voorkomen.

 

Binnen onze praktijk zijn Finn van Mastrigt en Jorjen Neumann als behandelend fysiotherapeut werkzaam. Bekijk hier onze openingstijden

 

We beschikken over veel extra faciliteiten die bij de behandeling kunnen worden ingezet, zoals een door infrarood verwarmde oefenruimte, twee andullatie-banken (voor pijnverlichting, om de spieren soepeler te maken voor de behandeling en voor sneller herstel na de behandeling) en twee ozoncabines (voor spier-herstel en pijnverlichting), infrarood warmtecabines voor het uitvoeren van spierversterkende oefeningen, een gepatenteerde Bellicon trampoline voor het trainen van stabiliteit & bekkenbodemspieren en de eveneens gepatenteerde Xco-Trainer (aluminium buis gevuld met grid) voor het trainen van de belastbaarheid van spier- en bindweefselstructuren.


Vergoeding

Fysiotherapeutisch advies zit bij ons standaard in zowel het leefstijlprogramma als het onderhoudsprogramma. Behandelingen fysiotherapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. In de meeste gevallen gaat de factuur rechtstreeks naar je zorgverzekeraar (AGB-code 90065269). 

 

Heb je geen aanvullende verzekering of ben je door je behandelingen heen? Dan kun je losse consulten boeken. Een intakegesprek (45 minuten) kost €45. Vervolgconsulten (30 minuten) kosten €30.

 

Afspraak maken

Wil je meer weten of een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op om je vraag te beantwoorden of een afspraak in te plannen. Je kunt ook rechtstreeks mailen naar onze fysiotherapeuten: fysio@yourhealthspot.nl.