Your Health Fysio

Voor al je klachten aan het bewegingsapparaat

Voldoende en verantwoord bewegen is van groot belang voor je gezondheid. Je spierstelsel is als enige orgaan in je lichaam afhankelijk van beweging. Je spieren verliezen massa als ze onvoldoende bewegen en daardoor wordt bijvoorbeeld traplopen steeds zwaarder.

 

Ook voor je immuunsysteem is regelmatig bewegen heel belangrijk. Beweging stimuleert je bloedcirculatie en je lymfestelsel, waardoor witte bloedcellen zich beter door je lichaam kunnen verplaatsen om bacteriën en virussen te vernietigen én schadelijke afvalstoffen beter worden afgevoerd via het lymfevocht. Ook je kans op ontstekingen in gewrichten en bindweefsel is aanzienlijk kleiner als je regelmatig beweegt.

 

Maar wat als je klachten hebt aan het bewegingsapparaat? Dan helpen onze fysiotherapeuten je graag om daar weer vanaf te komen. Ze behandelen niet alleen de klacht, maar zoeken ook samen met jou naar de oorzaak. Veel klachten hebben namelijk een oorsprong in onze leefstijl. Bijvoorbeeld door te zware belasting, spieroefeningen die verkeerd worden uitgevoerd, te veel stress of ongezonde voeding. Onze fysiotherapeuten kijken daarom altijd breder dan alleen de klacht en geven je leefstijladvies, waarmee je repeterende klachten in de toekomst kunt voorkomen.

 

Binnen onze praktijk is Erwin Boxman als behandelend algemeen fysiotherapeut werkzaam. Bekijk hier onze openingstijden

 

De algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij kan je behandelen als je in het dagelijks leven belemmeringen ervaart bij het bewegen. Samen werk je aan meer bewegings- vrijheid en een betere kwaliteit van leven.

 

De fysiotherapeut kan je individueel behandelen en soms in groepen, dat is afhankelijk van je klachten.

 

Je kunt bij onze fysiotherapeuten terecht met acute of langdurige lichamelijke klachten, zoals rug-, nek- en schouderklachten en knie- en enkelblessures.

 

Je kunt ook bij ons terecht als je moeite hebt met bewegen als gevolg van een chronische ziekte of aandoening, zoals reuma of artrose. 

 

Tijdens je intakegesprek wordt er een behandelplan opgesteld, zodat je weet wat de mogelijkheden zijn. 


Vergoeding

Behandelingen fysiotherapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. In de meeste gevallen gaat de factuur rechtstreeks naar je zorgverzekeraar (AGB-code 04016038 / 90065269). 

 

Heb je geen aanvullende verzekering of ben je door je behandelingen heen? Dan kun je losse consulten boeken. De fysiotherapeut kost €75 per uur. Een intakegesprek duurt doorgaans 45 minuten en een behandeling 30 minuten. 

 

Afspraak maken

Wil je meer weten of een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op om je vraag te beantwoorden of een afspraak in te plannen. Je kunt ook rechtstreeks mailen naar onze fysiotherapeuten: fysio@yourhealthspot.nl.