Voetcare4you

Bij pedicurepraktijk Voetcare4you kun je terecht voor een professionele behandeling van je voeten. Specialisatie is de behandeling van schimmelnagels met een innovatieve in Duitsland ontwikkelde methode: PACT® Schimmelnagel Therapie. Deze methode is nagenoeg 100% schimmeldodend en komt oorspronkelijk uit de tandarts-wereld. PACT-behandelingen zijn doeltreffend en pijnloos, zonder bijwerking. De resultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel  zijn ongekend. PACT is een afkorting en een wetenschappelijk begrip voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels zeer effectief op  voet- en vingernagels gedood worden.

 

Ben je in het bezit van een My Health Card dan krijg je bij Voetcare4you korting op de behandelingen PACT® Schimmelnagel Therapie. 

 

De ondernemer

Eigenaresse van Voetcare4you is Wendy Pulverer. Zij is 50 jaar en getrouwd met Jan-Kees, die geschiedenisleraar is op het Walburg College in Zwijndrecht. Samen hebben ze een samengesteld gezin: Wendy heeft een zoon en een dochter, Jan-Kees heeft twee zonen.

 

Na de geboorte van haar kinderen wilde Wendy graag fulltime moeder zijn. Ze stopte met werken en combineerde de opvoeding van haar kinderen met een avondstudie. Na het behalen van haar diploma is ze stapsgewijs haar praktijk gaan opzetten. Sinds 2007 is ze gediplomeerd pedicure met specialisaties voor diabetische en reumatische voeten. Ze werkt veel samen met podotherapeuten in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht om voor de klant tot de best mogelijke behandeling te komen.

 

Vijf jaar geleden hoorde ze tijdens een bijscholingscursus over de Pact Schimmelnageltherapie. Ze raakte geïnteresseerd in deze zeer effectieve therapie voor een doorgaans erg hardnekkige aandoening. Wendy volgde diverse cursussen en schafte de benodigde apparatuur aan. Inmiddels past ze de therapie al 4 jaar met zeer goede resultaten toe in haar eigen praktijk.

 

“Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om klanten blij te maken met deze schimmelnageltherapie. Iedereen wil graag mooie, schone nagels maar voor cliënten met een schimmelnagel is dat geen vanzelfsprekendheid. Het geeft me iedere keer weer energie als ik hen kan helpen om weer met mooie voeten het strand op te stappen!”


De praktijk

Pedicurepraktijk Voetcare4you is gespecialiseerd in de behandeling van schimmelnagels met de PACT® Schimmelnagel Therapie. Hiervoor heeft eigenaresse Wendy een speciale opleiding doorlopen, waarin deze methode met zijn specifieke eigenschappen zowel in theorie  als praktijk is aangeleerd.   

 

Schimmelnagel: een veel voorkomend probleem

Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel.  Als deze de nagels kan binnendringen en zich kan uitbreiden ontstaat een Onychomycose (medische term voor schimmelnagel). Een schimmelinfectie kan makkelijk ontstaan in beschadigde nagels door bijvoorbeeld sporten of knellende schoenen. Ook vocht en warmte bevorderen de kans dat schimmels zich kunnen nestelen in nagels.  Schimmelnagels zijn dan ook een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen.

 

Nieuwe effectieve behandeling

PACT® Schimmelnagel Therapie is een nieuwe  methode voor de behandeling van schimmelnagels,  die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie komt oorspronkelijk uit de tandarts-wereld. PACT-behandelingen zijn doeltreffend en pijnloos, zonder bijwerking. De resultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel  zijn ongekend. PACT is een afkorting en een wetenschappelijk begrip voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels zeer effectief op  voet- en vingernagels gedood worden.

 

Hoe werkt deze PACT -methode

Deze behandelingstherapie bestaat uit drie gedeelten. Het voortraject, de eigenlijke PACT-behandeling en het na traject. In het voortraject moet eerst worden vastgesteld of het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Niet alle verkleurde en/of verdikte nagels zijn  schimmelnagels. Er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een Hoornnagel of een Psoriasis-nagel. Daarom wordt bij twijfel een stukje nagel opgestuurd naar een gespecialiseerd laboratorium om het te laten onderzoeken. Indien wordt vastgesteld dat het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat, kan de  eigenlijke PACT behandeling starten.

 

Ter voorbereiding van de PACT-behandeling wordt de schimmelnagel dun afgefreesd en opgeruwd. Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw (lichtgevoelige kleurstof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel.

 

Na de inwerktijd wordt een speciale PACT-lamp met rood LED licht op de nagel geplaatst. Doordat dit  licht een specifieke golflengte heeft, wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat radicale zuurstof, welke de celwand van de schimmel beschadigd. Als de celwand stuk is kan een schimmel niet meer leven en sterft deze. Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van circa 10 dagen drie keer uitgevoerd en een extra vierde behandeling na een maand. Omdat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel, is deze behandelingsmethode voor de mens verder ongevaarlijk.

 

Herhaling voorkomen

Als de schimmel is gedood kan het nabehandeling-traject starten. Hierbij is belangrijk dat er geen her-infectie plaatsvindt en er snelle uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel plaatsvindt. Om her-infectie te voorkomen dient men plaatsen waar schimmelinfectie kan worden opgelopen zo veel mogelijk te mijden of maatregelen hiertegen te nemen. Hierbij zijn een aantal zaken belangrijk; je voeten na het wassen goed afspoelen en goed afdrogen ook tussen de tenen en dagelijks schone sokken aan doen. De schoenen die tijdens de schimmelinfectie zijn gedragen, dienen dagelijks voordat deze worden aan- getrokken, te worden ontsmet met een schimmelwerende spray. Ook is het aan te bevelen om in de eerste periode na de behandeling een antischimmel product op de nagel te gebruiken om deze zoveel mogelijk te beschermen tegen her-infectie.

 

Om de uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel te ondersteunen en te stimuleren  is het gebruik van een speciale hiervoor bestemde nagelcrème aan te raden. 

 


Tarieven

Op vertoon van je My Health Card betaal je dus minder voor de behandelingen PACT® Schimmelnagel Therapie. Voetcare4you is aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Informeer bij je verzekeraar of je in aanmerking komt voor (gedeeltelijke) vergoeding.

Contact

Wil je contact opnemen met Voetcare4you? Bel of mail dan.

Telefoonnummer:

Mailadres:

Salonadres:

078-8445280 of 06-20585620

wendy@voetcare4you.nl

Berlijnseplein 53, 3332 SB  Zwijndrecht


Meer informatie

Wil je meer weten over Voetcare4you? Kijk dan hier:

 

website