Gezonde leefstijl bij hartproblemen

Anders eten, meer bewegen en stress reduceren

Hart- en vaatziekten is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen aan het hart en/of de bloedvaten. Vaak speelt vaatvernauwing hierbij een rol. De slagaders raken verstopt door te veel afzetting aan de vaatwand en daardoor krijg je een verminderde bloeddoorstroming in de slagaders of bloedvaten. Hierdoor krijgen spieren en organen onvoldoende zuurstof met alle gevolgen van dien.  De oorzaak kan in de genen liggen (erfelijkheid), maar dat is meestal niet de enige oorzaak. Leefstijl speelt heel vaak een rol. Het risico op hart- en vaatziekten wordt vergroot door overgewicht, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, roken en onvoldoende beweging. Ben je al hartpatiënt, dan is een gezonde leefstijl van groot belang om erger te voorkomen. 

 

In ons leefstijlprogramma krijg je intensieve begeleiding gericht op alle (met elkaar samenhangende) leefstijlthema's. We maken een persoonlijk behandelplan voor je, dat specifiek is gericht op hart- en vaatziekten. Onze diëtiste helpt je op weg naar een gezond voedingspatroon op basis van goede vetten, minder suiker en zo min mogelijk bewerkte producten. Je sport onder begeleiding met een specifiek voor jou opgesteld beweegprogramma. We werken aan ontspanning, het verbeteren van slaapkwaliteit en stressreductie. In je maandelijkse coachgesprekken met onze leefstijlcoach ga je aan de slag met alle voor jou relevante thema's.

 

Klaar om aan de slag te gaan? Ieder traject start bij ons met een body- & leefstijlanalyse, zodat we je startsituatie goed in kaart hebben en een passend behandelplan voor je kunnen maken. Je kunt jouw persoonlijke body- & leefstijlanalyse aanvragen door het contactformulier in te vullen. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op om je afspraak te plannen.

 

Meer informatie over deze aandoening kun je hier vinden:

Hartstichting: op deze pagina

Hartpatiënten Nederland: op deze pagina

Voedingscentrum: op deze pagina

Thuisarts: op deze pagina