Gezonde leefstijl en overgewicht

Intensieve begeleiding voor een blijvend gezond gewicht

Leefstijl en overgewicht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Soms kan een aandoening of medicatie het moeilijker maken om gewicht te verliezen, maar vrijwel altijd kun je gezondheidswinst behalen door je leefstijl aan te passen. Overgewicht is een groot risico voor je gezondheid. Je hebt meer kans op diabetes, hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterol en dat vergroot weer het risico op hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker. Ook ons immuunsysteem heeft te leiden onder overgewicht. In (overtollige) vetcellen ontstaan laaggradige ontstekingen en die belasten het immuunsysteem, waardoor dat minder effectief wordt in het bestrijden van bacteriën en virussen. Je hebt dus meer kans om ziek te worden. De achterliggende oorzaken van overgewicht zijn vaak breder dan alleen voeding en beweging. Onvoldoende slaap, stress en gebrek aan ontspanning kunnen ook zorgen voor gewichtstoename. 

 

In ons leefstijlprogramma krijg je daarom intensieve begeleiding om met alle leefstijlthema's aan de slag te gaan, want we weten dat een integrale aanpak (tegelijk werken aan voeding, beweging, stress, slaap, ontspanning) het beste resultaat geeft. Ieder mens is anders en ieder lichaam is anders. Daarom gaan onze leefstijlcoaches met jou op zoek naar jouw ideale invulling van een gezonde leefstijl. Ze helpen je ook om gewoontegedrag en (oude) patronen te doorbreken, zodat je kans op terugval zo klein mogelijk is.

 

We maken een persoonlijk behandelplan. Je sport onder begeleiding van een sportcoach. Je krijgt voedingsadvies en werkt in maandelijkse gesprekken met je leefstijlcoach aan de verschillende thema's. Spelen er specifieke lichamelijke klachten of medische aandoeningen? Dan worden onze fysiotherapeuten of diëtiste ingeschakeld voor een specialistisch advies. Zo begeleiden wij jou stap voor stap naar een fitter en vitaler leven!

 

Klaar om aan de slag te gaan? Ieder traject start bij ons met een body- & leefstijlanalyse, zodat we je startsituatie goed in kaart hebben en een passend behandelplan voor je kunnen maken. Je kunt jouw persoonlijke body- & leefstijlanalyse aanvragen door het contactformulier in te vullen. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op om je afspraak te plannen.