Ons post-revalidatie programma

Een goed vervolg na je revalidatie

Als je (ernstig) ziek bent geweest, een chronische aandoening hebt, een operatie hebt ondergaan of fysiek trauma hebt opgelopen, dan ga je voor een bepaalde periode bij een gespecialiseerd revalidatiecentrum aan je herstel werken. Soms is dat genoeg. Vaak zien we dat er na afronding van het revalidatieprogramma nog behoefte is aan extra begeleiding en dat het lastig is om helemaal zonder hulp verder te gaan.

 

Na je revalidatie is het bijvoorbeeld van belang dat je blijft bewegen. Hoe ga je dat aanpakken? Je kunt thuis oefeningen gaan doen of naar een sportschool gaan, maar  je wilt niets overbelasten en wel vooruitgang blijven boeken in spierherstel en conditie. Onze fysiotherapeuten maken daarom een beweegprogramma op maat voor je, dat goed aansluit op je revalidatietraject. Je krijgt begeleiding bij het sporten, we houden je voortgang in de gaten en adviseren je over de opbouw van je programma.

 

Na afronding van de revalidatie kunnen er nog mentale en emotionele aspecten spelen. Je hebt met medisch deskundigen hard gewerkt aan het herstel van je lichaam. Mentale aspecten worden bij de meeste revalidatiecentra zo veel mogelijk meegenomen, maar dat zijn trajecten die vaak meer tijd vragen dan de duur van een revalidatieprogramma. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je vertrouwen in je eigen lichaam nog niet is hersteld of dat er vragen spelen zoals waarom dit jou is overkomen. Het is ook heel normaal dat je na een dergelijke ervaring bang bent dat een ziekte terugkomt of iets je nog een keer overkomt. Soms heeft de ziekte druk gelegd op de relatie met je partner en gezin. En misschien ben je zelfs je vertrouwen in het leven kwijt. Dan is het goed om te kijken hoe je weer balans en vertrouwen in je lichaam en in het leven kunt krijgen. Onze (leefstijl)coaches kunnen je daar goed bij helpen.

 

In ons leefstijlprogramma krijg je intensieve begeleiding gericht op alle (met elkaar samenhangende) leefstijlthema's. We maken een persoonlijk behandelplan voor je, dat specifiek gericht is op het (her)vinden van je balans na je revalidatie. 

 

Ieder traject start bij ons met een body- & leefstijlanalyse, zodat we je startsituatie goed in kaart hebben en een passend behandelplan voor je kunnen maken. Je kunt jouw persoonlijke body- & leefstijlanalyse aanvragen door het contactformulier in te vullen. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op om je afspraak te plannen.