Gezonde leefstijl en overbelasting

Krijg grip op burn-out en stressklachten

Ben je altijd moe? Slaap je slecht? Heb je concentratieproblemen? Voel je je opgejaagd, prikkelbaar of neerslachtig? Heb je het gevoel dat je de controle kwijt bent? Dan is het echt tijd om met je leefstijl aan de slag te gaan voor een gezondere balans in je leven. Langdurige stress zorgt voor een te hoge concentratie van stresshormonen in je lichaam en dat heeft een negatief effect op vrijwel alle lichamelijke processen. Stress kan daardoor ook een 'waslijst' aan fysieke en mentale klachten veroorzaken. De oorzaak van stress kun je soms wel en soms niet wegnemen. Wat je wel altijd kunt doen, is je lichaam helpen om beter met de stress om te gaan. Bijvoorbeeld door de juiste (gezonde) voedingsstoffen, sporten en het inbouwen van voldoende ontspanning als tegenhanger van de inspanning. Mentaal kun je leren om anders met stress om te gaan. Vaak zijn timemanagement, grenzen bewaken en 'nee' zeggen ook belangrijke thema's om je balans te (her)vinden.

 

In ons leefstijlprogramma krijg je intensieve begeleiding om met alle leefstijlthema's aan de slag te gaan. Alle ingrediënten zijn aanwezig: sporten, ontspanning, gezonde voeding en coaching op alle relevante onderwerpen. We maken een persoonlijk behandelplan, dat specifiek is gericht op burn-out en/of stressklachten. Je sport onder begeleiding van een sportcoach. Je krijgt voedingsadvies. We voegen andullatietherapie, ozontherapie en/of yoga toe om het lichaam te helpen ontspannen. In maandelijkse gesprekken werk je met je leefstijlcoach aan de verschillende thema's. Spelen er specifieke lichamelijke klachten of medische aandoeningen? Dan worden onze fysiotherapeuten of diëtiste ingeschakeld voor een specialistisch advies. Zo begeleiden wij jou stap naar meer energie, minder klachten en een betere balans!

 

Klaar om aan de slag te gaan? Ieder traject start bij ons met een body- & leefstijlanalyse, zodat we je startsituatie goed in kaart hebben en een passend behandelplan voor je kunnen maken. Je kunt jouw persoonlijke body- & leefstijlanalyse aanvragen door het contactformulier in te vullen. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op om je afspraak te plannen.

 

 


Patricia van der Kraan, Dordrecht

Volgde ons programma in 2019

 

"Super concept. Sporten, fysio, mental coaching, ontspanning/inspanning en voeding in één praktijk! Goede ontspannen sfeer. Top!!!"Barbara Bowier, Zwijndrecht

Volgde ons programma in 2018

"Ik heb voor mezelf een absolute positieve mindset kunnen maken. Ik voel me in relatief korte tijd als 'herboren'. Blij en fit ga ik met mijn activiteiten zeker door. Dank jullie allen voor jullie positieve 'besmetting'."Marco van der Meer, Zwijndrecht

Volgde ons programma in 2018

"Het is mooi om te voelen hoe je vooruit gaat door dit programma te volgen. Die vooruitgang geeft nieuwe motivatie."