Leefstijlcoaching

Voor een blijvende verandering naar een gezonde leefstijl

Het veranderen van je leefstijl is niet makkelijk. Als je wilt afvallen, een betere balans in je leven zoekt of je fitter wilt voelen dan vraagt dat een gedragsverandering. Je wilt dagelijkse gewoonten doorbreken en dat nieuwe gedrag ook blijvend kunnen volhouden, zodat je niet de spreekwoordelijke 'jojo' wordt. Vaak spelen emoties én gedragspatronen bij het omgaan met emoties een rol. Dat verander je niet van de ene op de andere dag. Dat vraagt tijd en aandacht.

 

En dan is natuurlijk nog de vraag: wat is een gezonde leefstijl? Ieder lichaam is anders en ieder mens is anders. Er is veel informatie beschikbaar over gezonde voeding, verantwoord bewegen, beter slapen, ontspannen en stress reduceren. Maar wat past bij jou en wat heeft jouw lichaam nodig?

 

Onze leefstijlcoaches zijn getraind in het coachen op gedrag én ze hebben veel kennis van alle leefstijlthema's. Ze gaan samen met jou op zoek naar jouw ideale invulling van een gezonde leefstijl en helpen je om tot blijvende verandering te komen. Spelen er specifieke lichamelijke klachten of medische aandoeningen? Dan schakelen ze onze fysiotherapeuten of diëtiste in voor een specialistisch advies.

 

Vergoeding

Individuele leefstijlcoaching wordt (nog) niet vergoed door zorgverzekeraars. Op dit moment krijg je alleen groepsbegeleiding (GLI) vergoed vanuit de basisverzekering. In dat programma zit ook een paar uur individuele leefstijlcoaching. Je kunt bij ons ook losse coachgesprekken met een leefstijlcoach boeken. Een consult van 60 minuten kost €75. 

   

Afspraak maken

Wil je meer weten of een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op om je vraag te beantwoorden of een afspraak in te plannen.