(Leefstijl)trainingen

Mindfulness betekent ‘leven met volle aandacht’

Door aandachtig in het leven te staan krijg je meer regie over je eigen leven, ervaar je minder stress en zit je beter in je vel.

Wat is mindfulness?

De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft eind jaren ’70 een programma van stressreductie door aandachttraining ontwikkeld, gebaseerd op de eeuwenoude boeddhistische aandachtmeditaties. Vaak leven we in het verleden of zijn we bezig met de toekomst. Je piekert over zaken die zijn voorgevallen en doet 'op de automatische piloot' de dingen die gedaan moeten worden. Mindfulness is aandachtig zijn bij de ervaring die zich voordoet in het hier en nu, zonder oordelen. Je krijgt zo meer regie over je leven, waardoor je beter in je vel zult zitten. Door aandacht groei je naar een rijker, opener, ontspannener leven.

Wat kun je van de training verwachten?

De training helpt je bij het (terug)vinden van rust en aandacht in jezelf en het doorbreken van patronen. Blok 1 bestaat uit 4 trainingsavonden, waarin telkens een ander thema aan de orde komt. Zo wordt je wegwijs gemaakt in de wereld van de mind-fulness. In Blok 2, dat ook uit 4 trainingsavonden bestaat, ga je verder verdiepen en je de methodieken helemaal eigen maken, zodat je ze effectief kunt toepassen in je dagelijkse leven. Na iedere training krijg je oefeningen mee voor thuis, zodat je met het geleerde ook gelijk aan de slag kunt en je ervaringen weer terug kunt koppelen in de groep.

 

De training is ervaringsgericht. In de acht lesavonden ga je van 19.30 tot 21.30 uur in een kleine groep (maximaal 8 deelnemers) aan de slag met de verschillende technieken en achterliggende theorie. Er wordt o.a. gewerkt met begeleide aandacht-oefeningen, bewegingsoefeningen, aandachtoefeningen die je kan toepassen in het dagelijkse leven, uitwisseling van ervaringen in de groep en mini-meditaties.

Voor wie is de training bedoeld?

Deze training is voor iedereen die nieuwsgierig is en graag wil ervaren hoe het is om met een meer ontspannen houding te leven in de hectiek van alle dag.

Wie geeft de training?

De training wordt gegeven door Barbara Lagendijk van Massagepraktijk In Verbinding. Barbara heeft de Mindfulness Trainers Opleiding gevolgd bij het Itip en is gecertificeerd

als Mindfulness Trainer door de vereniging voor Mindfulness.

 

Barbara:

"Mindfulness heeft in mijn leven meer rust en stabiliteit gebracht. Ik ben mezelf beter gaan begrijpen en ben milder voor mezelf geworden. Ik ben veel beter in staat om te genieten van de mooie dingen die in het huidige moment zitten. Door steeds te oefenen ben ik me meer bewust geworden van mijn gedachten en emoties en word ik daar minder door geleefd. Die rust en stabiliteit gun ik iedereen en daarom vind ik het ontzettend leuk om mindfulness trainingen te geven."

 


Wanneer wordt de training gegeven?

De training wordt gegeven in twee blokken van vier avonden.

Blok 1: woensdag 17 mei, 24 mei, 31 mei en 7 juni 2017.

Blok 2: woensdag 13 september, 20 september, 27 september en 4 oktober 2017.

Alle trainingsavonden starten om 19.30 uur en eindigen om 21.30 uur.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze mindfulness training bedragen €60 per blok (vier trainingen).

  • Ben je in het bezit van een My Health Card dan krijg je 5, 10 of 15% korting op de kosten van de training. Je kortingspercentage staat vermeldt op je My Health Card.
  • Schrijf je na afronding van het blok een recensie, dan krijg je €5 korting.
  • Breng je iemand mee die nog geen klant is bij ons en ook de training gaat volgen, dan krijg je nog eens €5 korting op de kosten van de training.

Meer informatie?

Wil je meer weten over deze training? Kom dan naar de gratis informatieavond op woensdag 3 mei a.s. om 19.30 uur. Ben je op 3 mei verhinderd? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag telefonisch of via mail je vragen. Je kunt het onderstaande formulier gebruiken om aan te melden voor de informatieavond en om vragen over deze training aan ons te stellen.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.