Sporten met een medische aandoening

Wij maken een programma op maat!

Bewegen is belangrijk voor onze gezondheid. Het helpt om ons fitter te voelen en conditie op te bouwen. Regelmatig bewegen zorgt ook dat onze botten sterk blijven en onze spieren soepel. Het werkt bloeddrukverlagend, stimuleert de bloedsomloop en helpt om het cholesterolgehalte te verlagen. Voldoende redenen dus om sporten hoog op onze persoonlijke actielijst te zetten. Maar als je een medische aandoening hebt, is bewegen niet altijd even makkelijk.

 

In ons centrum begeleiden we veel sporters met een medische aandoening. Welke aandoening je ook hebt, het is altijd verstandig om te blijven bewegen. Daarbij is het wel van groot belang dat je het goede beweegprogramma volgt. Juist bij medische aandoeningen is er meer risico op overbelasting of het verergeren van de klachten.

 

Wij starten daarom altijd met een persoonlijk intakegesprek, waarin we jouw klachten, je medische geschiedenis en je doelen doornemen. Je beweegprogramma wordt door één van onze fysiotherapeuten volledig op maat gemaakt. We begeleiden je tijdens het sporten en houden goed in de gaten of er aanpassingen in je programma nodig zijn.

 

Onze beweegprogramma's worden opgebouwd uit een combinatie van oefeningen op fitnessapparatuur, oefeningen in een infrarood warmtecabine en/of oefeningen in een verwarmde oefenzaal. Dit wordt verder aangevuld met behandelingen fysiotherapie, sessies andullatietherapie en/of een speciaal voedingsschema afgestemd op jouw aandoening.

 

Welke combinatie voor jou het beste werkt, verschilt per aandoening. Wij hebben onze aanpak bij de meest voorkomende aandoeningen globaal beschreven. Klik hieronder op de betreffende aandoening voor meer informatie.

  

 

Staat jouw aandoening er niet bij? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan kunnen we je precies vertellen wat er mogelijk is.