Onze aanpak

Integraal met aandacht en maatwerk

Wij werken vanuit de door ons ontwikkelde leefstijlcirkel. Deze cirkel bevat acht leefstijlcomponenten: voldoende water, regelmatig sporten, frisse lucht, de juiste voeding, voldoende slaap, ontspanning, gezond gewicht en innerlijke balans. Ze zijn allemaal belangrijk en beïnvloeden elkaar onderling. Daarom is onze aanpak integraal, omdat we weten dat tegelijkertijd werken aan alle leefstijlthema's een beter resultaat geeft.

 

Intensief leefstijlprogramma van minimaal 2 en maximaal 24 maanden

Ieder mens is anders en ieder lichaam is anders. Daarom geloven wij in maatwerk en persoonlijke aandacht. Hoe meer we van jou weten, hoe beter we je kunnen adviseren en begeleiden. Daarom start bij ons ieder traject met het invullen van een uitgebreide vragenlijst, zodat we je startsituatie goed in beeld hebben en op basis van die informatie de juiste zorgverlener uit ons team kunnen selecteren. Die zorgverlener wordt jouw casemanager en daarmee heb je een intakegesprek, daarna wordt je dossier besproken in ons multidisciplinaire team en wordt er een behandelplan opgesteld. Je casemanager bespreekt dat behandelplan met je,  past het waar nodig aan op basis van jouw feedback en daarna gaat je programma van start.

 

Een programma duurt minimaal 2 maanden en maximaal 24 maanden. Een groot deel van het programma kunnen we doorgaans declareren bij je zorgverzekeraar. We berekenen vooraf je eigen bijdrage.