Andullatietherapie

Voor pijnverlichting en ontspanning

Andullatie behoort tot de nieuwe generatie behandelingsmethoden. De methode is ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers, universitaire ziekenhuizen en artsen. De resultaten zijn onderbouwd met wetenschappelijke tests. In België en Duitsland wordt de therapie al veel gebruikt en in ons land is het in opkomst. Er staan andullatiebanken bij ruim 200 fysiotherapiepraktijken en enkele ziekenhuizen in Nederland.

  

Andullatietherapie wordt ingezet voor pijnverlichting bij chronische aandoeningen, zoals reuma, fibromyalgie, artrose, rugproblemen en chronische vermoeidheid. Het is zeer effectief bij het behandelen van acute pijn, zoals spit en pijn als gevolg van lichamelijke inspanningen. Daarnaast is er een speciaal programma om de stofwisseling te activeren, waarmee het afslankproces ondersteunt wordt. Ook is de therapie goed in te zetten om stress te verminderen en het risico op burn-out te verkleinen. Professionele sporters gebruiken andullatietherapie om het spierherstel te versnellen.

 

Andullatie is een combinatie van mechanische trillingen en infrarood-dieptewarmte. Een andullatiebehandeling duurt 30 minuten. Je ligt op een speciaal andullatiematras, die is voorzien van 21 massagepunten en 3 infrarood kussens. In ons centrum staat de Andumedic 3 Professional, dit is de meest uitgebreide versie met 20 verschillende medische programma's.

 1. Opwarmen: losmaken van de spieren
 2. Dieptewerkende spierandullatie: verzachten van spierpijn en krampen
 3. Stimulatie van het lymfesysteem: ontgifting, ontzuring, verstevigt bindweefsel, helpt bij cellulitis
 4. Impuls-andullatie: losmaken verkrampingen in het spierstelsel, stimulatie doorbloeding
 5. Ontspanning: afbouw van stress, vergroten van de energie, helpt bij slaapstoornissen
 6. Stimulering voetreflexzones: tegen doorbloedingsstoornissen in de onderbenen en voeten, verzachten van pijn, stimuleren van de lymfestroom en bloedcirculatie
 7. Verhardingen versoepelen: bij rugklachten en verhardingen van de rugspieren
 8. Chronische rugklachten: bij klachten in het bereik van de lendewervels, ischiasklachten
 9. Ontspanning van de nek: bij spanningshoofdpijn, migraine en ontspanning van de nekspieren, tegen schouderpijn
 10. Gewrichten mobiliseren: bij gewrichtspijnen, artrose en reuma, bij osteoporose
 11. Powernap: vermindert stress en daardoor ook het risico op een burn-out, ontspant onmiddellijk
 12. Stofwisseling activeren: bij gewichtsproblemen, tegen spijsverteringsstoornissen, ter behandeling van gezwollen benen
 13. Recuperatie na sporten: sneller herstel, verzachten van spierpijn, ondersteunt de afbraak van metabole eindproducten
 14. Visceraal vet: stimulatie van de darmactiviteit bij spijsverteringsproblemen, verbetert de doorbloeding van inwendige organen, stimulatie van het buikspierstelsel, vermindering van ontstekingskernen in het visceraal vet (= het gevaarlijke vet in de buikholte en rond organen)
 15. Fibromyalgie, CVS (chronisch vermoeidheid syndroom), Spasmofilie: verzachten van spierpijn en krampen, verminderen van stress, bij inslaap- of doorslaapproblemen, positieve invloed op autonome zenuwstelsel
 16. Bloedsomloop stimuleren: ondersteunt de bloedsomloop, vitaliseert
 17. Acute pijn verminderen: bij spit en kuitkrampen
 18. Slaapstoornissen verhelpen: vermindert doelgericht slaapstoornissen, helpt om de alledaagse spanningen af te bouwen
 19. Weefsel ontspannen: spanningen in de meest uiteenlopende weefseltypes worden verminderd, verhelpt blokkades
 20. Stresstolerantie: maakt het vegetatieve afweersysteem stressbestendiger, behoudt de tolerantie tegenover stressfactoren.

De programma's 1 t/m 6 zijn basisprogramma's. De programma's 7 t/m 20 zijn medische programma's gericht op specifieke aandoeningen.