Onze leefstijlcirkel

Voor een integrale, effectieve aanpak

Wij begeleiden je graag bij het aanleren en vasthouden van een gezonde leefstijl. En dat is meer dan gezond eten en regelmatig bewegen. In onze leefstijlcirkel vind je alle componenten terug, die van belang zijn om lekker in je vel te zitten en krachtig in het leven te staan. En dat betekent dat je Prachtig jezelf kunt ZIJN! We vertellen je hieronder meer over de verschillende leefstijlcomponenten uit onze leefstijlcirkel.Innerlijke balans is een leefstijl-component die vaak wordt vergeten of onvoldoende aandacht krijgt. Hier gaat het om weten wat je patronen zijn, wat je energie geeft en wat belangrijk voor je is. Als je inzicht hebt in jezelf, weet wie je bent en waar je voor staat, dat brengt rust.  Balans in je leven begint met balans in jezelf.Water is heel belangrijk voor je vochtinname. Je lichaam bestaat er voor 70-75% uit. Het zorgt voor een goede werking van de organen, is brandstof voor je lichaam, voert toxische stoffen af, voorkomt verzuring, helpt bij de stofwisseling en helpt de lichaamstemperatuur reguleren. Kortom: je kunt niet zonder!Bewegen helpt om je fitter te voelen en conditie op te bouwen. Het zorgt voor sterke botten en soepele spieren, werkt bloeddrukverlagend, stimuleert de bloedsomloop en helpt het cholesterolgehalte verlagen. Ook bij blessures en chronische aandoeningen is bewegen van belang, maar wel goed begeleid en afgestemd op jouw mogelijkheden. Frisse buitenlucht werkt positief op je biologische klok en je vitamine D gehalte. Het vermindert stress, verbetert je humeur en helpt om beter te ontspannen. Even wat tijd zonder wifi in de natuur doorbrengen, kan zelfs je creativiteit aanwakkeren. Dus ook in de winter: trek je warme jas aan en ga lekker naar buiten! Voeding is (naast water) de brandstof voor je lichaam. Het heeft effect op je gewicht en  je energieniveau, maar ook op heel veel klachten en aandoeningen. Het kan klachten erger maken of juist verminderen. En de juiste voeding is niet voor iedereen dezelfde voeding!

 Tijdens je slaap verwerk je gebeurtenissen en emoties. Je 'reset' je lichaam. Zonder goede nachtrust functioneer je minder goed, ervaar je meer stress en raak je sneller uit balans. Ook afvallen gaat zeker niet lukken als je lichaam vermoeid is. Voeding, beweging en stress zijn van grote invloed op je slaapkwaliteit.

 Zonder ontspanning raak je vermoeid, stapelt stress zich op en krijg je fysieke klachten. Ontspanning is van groot belang om je lichaam en je geest te laten herstellen. Echt goed ontspannen is nog best een kunst, zeker als je een drukke agenda en een lange actielijst hebt. Een gezond gewicht betekent niet te zwaar en niet te licht. Lichaamsvet heb je nodig als beschermlaagje voor je organen, maar te veel vet is een gevaar voor je gezondheid. Ook hier gaat het dus om balans. We hoeven niet allemaal een maatje 38 te zijn, maar hou vooral je viscerale vet in de gaten en zoek een gewicht waar je je prettig bij voelt.Alle leefstijl-componenten zijn belangrijk en ze beïnvloeden elkaar onderling. Ze zijn stuk voor stuk onmisbaar om écht lekker in je vel te zitten. Heb je de balans gevonden, dan is er ruimte om te zijn wie je echt bent en al je mooie eigenschappen van binnen naar buiten te laten stralen. Je kunt dan volop Prachtig ZIJN! Wij maken het graag onze missie om jou daarbij te helpen. Wij helpen jou Prachtig ZIJN!