Over ons

Wij zijn in juni 2014 gestart als InfraLigne Zwijndrecht. De studio bestond toen uit vijf infrarood warmtecabines van InfraLigne, die met name werden gebruikt om af te slanken. In de loop van de tijd mochten wij ook steeds meer sporters verwelkomen, die geen kilo's wilden verliezen maar om medische redenen gebaat waren bij sporten in onze warmtecabines.

Mede ingegeven door deze nieuwe groep 'medische sporters' zijn wij een samenwerking aangegaan met Steven Constandse (fysio- & manueel therapeut). Hij opende begin 2016 in ons centrum een fysiotherapiepraktijk, zodat wij onze sporters met blessures en aandoeningen nog beter kunnen helpen. De sportprogramma's worden volledig aangepast aan de therapeutische behandelingen, waardoor sport en therapie elkaar ook versterken.

 

In de loop van 2016 hebben we ons aanbod verder uitgebreid met massages, andullatietherapie (pijnverlichting bij acute en chronische aandoeningen) en groepslessen. We hebben een sportzaal aangelegd met infrarood plafondpanelen, waardoor ook bij de groepslessen kan worden geprofiteerd van de positieve werking van infrarood warmtestraling op de verbranding en de spierconditie. Deze ruimte wordt door onze fysiotherapeuten ook gebruikt als (verwarmde) oefenruimte. In deze verwarmde oefenruimte gaan we eind 2016 ook starten met groepstherapieën voor specifieke aandoeningen.

 

De uitbreidingen in ons aanbod hebben geleid tot de introductie van een nieuwe naam in september 2016: Your Health Spot. De naam InfraLigne Zwijndrecht voeren we nog steeds. Onder deze naam zijn we aangesloten bij de landelijke franchise organisatie en bieden wij je alle InfraLigne programma's gericht op afslanken, fit worden & fit blijven. Binnen Your Health Spot bieden we een uitgebreider sportaanbod, zijn we een wellness aanbod aan het ontwikkelen en leggen we ons steeds meer toe op therapeutische toepassingen van infrarood.

 

Your Health Spot is dan ook een centrum voor sport, ontspanning en therapie. De naam is ontstaan vanuit de gedachte dat we jou alle middelen willen aanreiken om aan je gezondheid te werken. En dat alles op één plek! Spot staat in dit geval niet alleen voor 'plek' maar is oorspronkelijk ontstaan vanuit de samenvoeging van de woorden sport, ontspanning en therapie.

 

Wil je meer weten over onze activiteiten? Klik dan hier.

Ben je benieuwd wie er in ons team zitten? Klik dan hier.

Wil je ons centrum van binnen zien? Bekijk dan hier de rondleiding.

Weten wanneer je bij ons terecht kunt? Dan vind je hier de openingstijden.

 

We hopen je snel te mogen begroeten in Your Health Spot!