Sporten

Met je eigen sportcoach én je eigen programma

Bij een gezonde leefstijl hoort voldoende beweging. Wij bieden daarom diverse sportmogelijkheden aan. Ieder lichaam en ieders sportervaringen zijn anders, daarom krijg jij bij ons advies op maat. Zo sport  je altijd op een veilige en verantwoorde manier.

 

We hebben een kleinschalige sportstudio met een loopband, fiets, roeimachine en crosstrainer. Daarnaast hebben we diverse materialen zoals elastieken, dumbells, kettlebells, fitnessballen en matjes. Sporten doe je bij ons altijd onder begeleiding van ervaren sportcoaches.

 

Naast de fitness hebben we infrarood warmtecabines, waarin je spierversterkende oefeningen kunt doen. Je ervaart minder spierpijn, omdat je spieren goed opwarmen door de infrarood warmte. Bovendien kost een hogere transpiratie meer energie, waardoor je meer calorieën verbrandt. Heb je klachten, zoals rugpijn, reuma, artrose, fybromyalgie of andere  medische problemen? Ook dan kan een warmtecabine veel voor jou betekenen. De infrarood warmte zorgt voor minder spier- en gewrichtspijnen  en omdat je alle oefeningen liggend doet, reduceer je de belasting op je rug en gewrichten. 

 

En we bieden ook diverse groepslessen aan: leuk om samen te sporten en vaak ook makkelijker vol te houden! Wij zullen je altijd adviseren welke les voor jou geschikt is.

 

Mobiliteit

Tijdens deze les verbeter je de beweeglijkheid van de gewrichten en de flexibiliteit van de spieren. Je doet oefeningen gericht op het losmaken van het bindweefsel, rekken van de spieren en mobiliseren van gewrichten.

 

Conditie & Kracht

Tijdens deze les ga je met je eigen lichaamsgewicht en diverse materialen aan de slag om je spierkracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

 

Stressreductie (fysiek)

Tijdens deze les leer je wat er op fysiek vlak mogelijk is om weer terug te komen naar je gewone zelf, of misschien wel naar een betere zelf. Je krijgt bijvoorbeeld een basis boksoefening, en focust zowel op het bewegen als ook op het uitademen en het loslaten in het algemeen.

 

Stressreductie (mentaal)

Tijdens deze les leer je wat er op mentaal vlak mogelijk is om weer terug te komen naar je gewone zelf, of misschien wel naar een betere zelf. Je krijgt kleine oefeningen – zoals meditaties en affirmaties – voor een diepere verbinding van hoofd, hart en buik.

 

Yoga: kracht en flexibiliteit

Tijdens deze les doe je ademhalingsoefeningen, houdingen en bewegingen voor meer kracht en lenigheid, en ben je vooral bezig met lichaamsbewustzijn.

 

Ontspanning

Tijdens deze les wissel je vloeiende bewegingen af met balanshoudingen. Door middel van spierontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en geleide meditaties leer je je lichaam te ontspannen en je geest te kalmeren.