Zorgverzekering

Een aantal van onze diensten komt in aanmerking voor vergoeding via je zorgverzekeraar. Je leest er hieronder meer over. De hoogte van je vergoeding is altijd afhankelijk van de polis die je hebt afgesloten en hoeveel zorg je in het lopende jaar al hebt gedeclareerd. Neem daarom altijd vooraf contact op met je zorgverzekeraar, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Medewerkers van de klantenservice van je zorgverzekeraar kunnen je precies vertellen op welke vergoedingen je recht hebt en welk bedrag je maximaal vergoed krijgt.

 

Fysiotherapie

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze fysiotherapiepraktijk Your Health Fysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars. De kosten van een behandeling fysiotherapie worden rechtstreeks bij je zorgverzekeraar gedeclareerd. Het tarief is gemiddeld 60 euro per uur, maar verschilt per verzekeraar. Een intake duurt meestal 45 minuten en de vervolgbehandelingen 30 minuten. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en de kosten worden dus niet in mindering gebracht op je eigen risico.

 

Manuele therapie

 

 

 

 

Ook de kosten van behandelingen manuele therapie worden rechtstreeks bij je zorgverzekeraar gedeclareerd. Manuele therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en ook deze kosten worden dus niet in mindering gebracht op je eigen risico.

 

Shockwave therapie

 

 

 

Wij vragen geen extra bijdrage voor behandelingen shockwave therapie. Deze behandelingen worden als reguliere behandelingen fysiotherapie rechtstreeks gedeclareerd bij je zorgverzekeraar.

 

Voedingsadvies Gewichtsconsulent

 

 

 

 

 

 

Onze gewichtsconsulenten zijn allemaal aangesloten bij de landelijke beroepsvereniging BGN. Voedingsadvies door een BGN Gewichtsconsulente worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De kosten worden niet in mindering gebracht op je eigen risico. De hoogte van de vergoeding verschilt per polis en per zorgverzekeraar. Er zijn zorgverzekeraars die alleen voedingsadvies door een diëtiste vergoeden.

 

Voedingsadvies Diëtiste

 

 

 

 

 

Onze diëtiste is aangesloten bij de landelijke beroepsvereniging NVD. Voedingsadvies door een diëtiste wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor maximaal 3 uur per jaar. De kosten worden in mindering gebracht op je eigen risico. Sommige zorgverzekeraars bieden een extra vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

 

Natuurgeneeskundig  consult

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze paramedisch natuurgeneeskundig therapeute is aangesloten bij beroepsvereniging BATC. Haar consulten vallen onder alternatieve zorg en die wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De BATC heeft niet met alle zorgverzekeraars een contract gesloten. De beste vergoedingen voor alternatieve zorg door een BATC therapeut krijg je bij FBTO, CZ, Zilveren Kruis en De Friesland. De BATC zorgverlener wordt niet vergoed door VGZ, DSW, Prof-Life en Zorg en Zekerheid. Andere zorgverzekeraars vergoeden natuurgeneeskundige consulten in meer of mindere mate en onder verschillende voorwaarden, dus ben je bij één van hen verzekerd dan is het verstandig om vooraf navraag te doen bij je zorgverzekeraar.

 

Geeft je zorgverzekeraar geen vergoeding of ben je al door je budget heen? Overleg eens met je werkgever. Onze integrale leefstijlprogramma's, therapiesessies en coachings-sessies zijn gericht op het verbeteren van je gezondheid en daarmee ook je inzetbaarheid als werknemer. Veel werkgevers hebben budget voor bedrijfsgezondheidsmanagement en zijn bereid om mee te betalen aan leefstijlprogramma's en behandelingen als die ten goede komen aan de gezondheid van hun medewerkers.